Jonkvrouw Matte - Wilde Roos

 
 

De woningen gelegen te Gent, Jonkvrouw Mattestraat en Wilde Roosstraat maken deel uit van een historische site in de St. Michielswijk. De verkeersarme straten verbinden Onderbergen en Ingelandgat.  De ondergrondse St.Michielsparking heeft een voetgangersuitgang langs Wilde Roos.  Zowel Wilde Roos als Jonkvrouw Matte geven uit aan ‘Het Pand’ in Onderbergen, het 13° eeuwse Dominicanenklooster, achteraan palend aan de Leie. Aan de andere zijde van Wilde Roos en Jonkvrouw Matte bevindt zich het St. Lucasinstituut.  Oude Houtlei, Korenlei, Graslei, Kouter bevinden zich alle op korte wandelafstand.


De vijf woonéénheden en het poortgebouw situeren zich rond een patio met vijver en haardvuur, aangevuld met in- & uitheemse beplanting. Zowel deze patio als de beide straten zijn een oase van rust in de binnenstad. De restauratiewerken zijn een dialoog tussen het opnieuw leesbaar maken van de oorspronkelijke ziel van de woningen en het verhogen van hun actuele woonkwaliteiten. Alle materiaalkeuzes zijn eveneens historisch gefundeerd : gebruik van gepigmenteerde kalk-caseïne, leem- en tras/kalkbepleistering, blauwe hardsteen uit Henegouwen, Doornikse zwarte marmer,  inlandse eik , dito populier, beuk en berk, verlichtingsarmaturen in messing en albast, mondgeblazen gekleurd glas. De verwarming gebeurt d.m.v. condensatieketels en gietijzeren radiatoren  of gietijzeren aardgaskachels. De overdekte slingertrapconstructie in veiligheidsglas verbindt de woningen jvm 10 en 8 en biedt diverse toegangsmogelijkheden op de niveau’s O en 1. De hedendaagse technieken zijn alle gekozen op basis van duurzaamheid en eenvoud uit het topsegment : kraanwerk van Dornbracht, keukentoestellen Gaggenau, elektra Ticino, parlofonie Siedle, verlichting Flos, Artemide, Nautic, etc.  Hierdoor zijn op een discrete en  harmonieuze wijze hedendaagse technieken  ingeplant.


Bovenaan deze pagina vindt U diverse categorieën (foto’s, contact, stadsplan, inplantingsplan, geveltekeningen, beschrijvingen interieur, algemeen grondplan). Deze categorieën worden stelselmatig uitgebreid : gedetailleerd plan per woning, volumes en oppervlakten, etc. Het fotomateriaal kan U op een aangename wijze bekijken door het aanvinken van de toets ‘speel diavoorstelling af’.